Президентът на Русия Владимир Путин и неговият виетнамски колега Чъонг Тан Шанг обсъдиха различни аспекти от двустранните отношения, включително военната сфера и областта на високите технологии, предаде РИА Новости.

Говорихме подробно за всички наши области на сътрудничество, включително по много чувствителна тема, имам предвид военнотехническата, военната, каза той по време на визитата си във Виетнам.

Путин отбеляза, че двете страни имат много проекти в областта на машиностроенето, авиацията, космоса, както и в хуманитарната сфера.

"Отношенията между Русия и Виетнам са със специален характер, те са повече от стратегически, ние споделяме в пълния смисъл на думата героичното минало сътрудничество и борба, включително независимостта на Виетнам", каза Путин и добави, че сътрудничеството между двете страни има „много добри перспективи за бъдещето".

От своя страна Чъонг Тан Шанг е убеден, че визитата на Путин във Виетнам ще помогне за укрепване на стратегическото партньорство между двете страни.