Три пъти осъжданият сериен убиец от Сахалин Денис Горин е бил помилван от руския президент Владимир Путин и е заминал на война в Украйна, разбра изданието Sibir.Realii (включен в регистъра на "чуждестранните агенти" в Русия), цитирано от руската служба на "Би Би Си".

Биографията му включва ядене на месо от жертвите му. Сега, според , той се лекува след раняване в болница в Южно-Сахалинск.

Негов съсед е казал на репортери за местонахождението на Горин. В края на октомври Горин публикува в социалната мрежа "Одноклассники" своя снимка в камуфлажна униформа със символ Z на ръкава, отбелязва изданието.

Денис Горин беше осъден за първи път през 2003 г. за убийство и оскверняване на тялото на жертвата. Тогава съдът го осъди на 10 години колония с максимална сигурност, но Горин беше освободен три години по-рано условно, защото демонстрира "примерно поведение".

След освобождаването му - през 2011 и 2012 г. - той и брат му убиха още двама души, пише изданието. През 2012 г. е разкрито поне четвъртото убийство, извършено от Горин. Според разследващите през ноември 2010 г. той е убил мъж, а след това отделил парче месо от тялото и го изял. През 2018 г. съдът го осъди на 22 години затвор в колония със специален режим.

Също тази седмица стана известно, че 33-годишният Николай Оголобяк, който през 2010 г. беше осъден на 20 години затвор за ритуални убийства на тийнейджъри, получи помилване за участието си във войната в Украйна.

Руски военен кореспондент е загинал в Запорожка област

Руски военен кореспондент е загинал в Запорожка област

Той е е бил част от група военни журналисти