Руски военен кореспондент на държавната телевизия загина в четвъртък от шрапнелни рани след нападение с дрон на украинските въоръжени сили в контролираната от Русия Югоизточна Украйна, съобщи държавната телевизия, цитирана от Ройтерс.

Руските следователи казаха, че Въоръжените сили на Украйна са ударили група руски журналисти в контролирания от Русия регион Запорожие в Югоизточна Украйна в сряда с осколочни снаряди и дрон.

38-годишният Борис Максудов, кореспондент на телевизионния канал "Россия 24" е получил тежка рана от шрапнел и лекарите не са успели да го спасят.

"Борис Максудов почина на 23.11.2023 г. след раняване в Запорожие", съобщи държавната телевизия. "Предишния ден снимачният екип попадна под обстрел от ВСУ" (Въоръжените сили на Украйна).

Общоруската държавна телевизионна и радио компания (ВГТРК) изрази своите съболезнования на семейството и колегите на Максудов.

Запорожие е един от четирите украински региона, които Русия анексира незаконни, след като нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 г.

Руска актриса загина при украински "удар на възмездието" в Донецка област

Руска актриса загина при украински "удар на възмездието" в Донецка област

HIMARS порази празненство на руска военна част