Руският президент Владимир Путин коментира в четвъртък, че Москва все още не е започнала нищо сериозно, що се отнася до нейната "военна операция" в Украйна, предизвиквайки Запада и опонентите на Русия да "се опитат да победят Русия на бойното поле", съобщава "Ройтерс".

Русия едва започва в Украйна, каза Путин в ястребова реч пред парламентарните лидери и перспективите за каквито и да е преговори ще стават все по-мрачни, колкото по-дълго се проточи конфликтът, но Москва все още е отворена за мирни преговори с Украйна. Руският президент подчертава, че Кремъл е успял да минимизира недружелюбните действия на Запада, намеквайки, че опонентите на Москва са изчислили, че Русия ще се изправи пред по-големи проблеми на фона на санкциите.

Руските военни официално обявиха пауза

Предприети са мерки за възстановяване на бойните способности

Говорейки пред лидерите на Държавната дума, той също така добави, че страната му има подкрепата на много страни по света и също така е подкрепена от някои фракции и в САЩ. Накрая Путин обвини Запада, че застрашава глобалната сигурност и се опитва да наложи новия световен ред, наричайки го "обречен на провал".

"Днес чуваме, че искат да ни победят на бойното поле. Какво може да се каже, нека опитат", каза Путин в телевизионни забележки пред парламентарните лидери. "Много пъти сме чували, че Западът иска да се бие с нас до последния украинец. Това е трагедия за украинския народ, но изглежда, че всичко върви към това".

"Всички трябва да знаят, че като цяло все още не сме започнали нищо сериозно", добави той. "В същото време ние не отхвърляме мирните преговори. Но тези, които ги отхвърлят, трябва да знаят, че колкото повече продължава, толкова по-трудно ще им бъде да преговарят с нас".

Мачизмът не дава изход на Путин от войната*

Мачизмът не дава изход на Путин от войната*

Образът му е перфектен пример за токсична мъжественост