Руският президент Владимир Путин се е отказал от голямата си годишна пресконференция. По традиция тя се състои в края на годината, но през 2022 г. лидерът в Кремъл няма да застане и да отговаря на въпроси.

Новината съобщи прессекретарят на президентството Дмитрий Песков. Днес той уточнява, че все пак в Кремъл се надяват държавният глава да намери възможност да говори пред медиите.

Голямата среща на Путин с медиите се провежда всяка година през декември от 2012 г. насам. По време на пресконференцията Путин отговаря на въпроси на чуждестранната и федералната преса, както и на регионални журналисти.

В същото време говорителят на Кремъл отказа да говори за евентуалната дата на обръщението на държавния глава към Федералното събрание.

През ноември Песков заяви, че датите на голямата пресконференция на Путин и други важни събития ще станат известни, след като бъде определена датата на обръщението към Федералното събрание.

И да се разбунтува, Русия я чака нов „Путин”

И да се разбунтува, Русия я чака нов „Путин”

Ако Путин загуби войната в Украйна, пред Русия им два пътя казва в интервю за френския вестник Le Figaro историкът Франсоаз Том