Руският президент Владимир Путин ще посети Сърбия през есента, съобщава сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от В92.

"Руският външен министър Сергей Лавров, с когото говорих в Москва ми каза, че това се планира", коментира Дачич. Лавров също така му е съобщил, че ако бъде разширен форматът на преговорите за Косово в Брюксел, Москва е готова да участва.

Дачич информира Лавров за последните събития в диалога между Белград и Прищина и добавя, че форматът няма да бъде променен за момента, но че разговорите ще се "засилят".

Путин има водеща роля в световната политика, убеден Вучич

Путин има водеща роля в световната политика, убеден Вучич

Новият сръбски президент вече обяви намерение да поддържа приятелски отношения с Русия

Това ще бъде третата среща на Александър Вучич и Владимир Путин за по-малко от година, те са срещали общо 13 пъти, съобщава "Сеника".

Според някои руски медии, Москва е готова да предостави на Сърбия 30 модернизирани бронирани машини за пехотата и същият брой съвременни танкове T-72. Прехвърлянето на военно оборудване е обсъдено през 2016 г. в рамките на военно-техническото сътрудничество между Русия и Сърбия.

Руският посланик в Белград Чипурин информира сръбския президент, че Путин приема поканата. Очаква се да бъдат подписани няколко споразумения, които ще задълбочат сътрудничеството между двете страни.