Руските семейства трябва да раждат поне две деца в името на оцеляването на нацията и три или повече, за да се развива и процъфтява. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на визита в танков завод в района на Урал, предаде Ройтерс.

По думите му две деца на семейство е минималният брой, ако народите на Русия искат да запазят своята идентичност. Ако всяко семейство има само едно дете, населението ще намалее. А за да се разширяваш и развиваш, трябват поне три деца, подчерта руският президент.

Путин се обявява за привърженик на традиционните ценности, основани на семейството, нацията и православната християнска вяра. В хода на 24-годишното му управление страната строго ограничи изразяването на сексуална ориентация и полова идентичност и забрани ЛГБТ движението като "екстремистко".

Русия търпи много жертви от началото на войната си в Украйна преди близо две години. Стотици хиляди хора пък избягаха от страната поради противопоставяне на конфликта или страх да не бъдат мобилизирани.

Населението на Русия намалява през последните две десетилетия. В началото на 2023 г. населението на страната бе 146,4 млн. души.

Лондон: Войната пряко засяга и населението на Русия

Лондон: Войната пряко засяга и населението на Русия

Далеч от украинската граница