Ракета, ударила жилищна сграда в неделя в Харков, вторият град в Украйна, уби един човек и рани други. Това съобщи областният управител Олег Синегубов, цитиран от "Ройтерс".

Ударът е извършен в централна част на Киевския район.

"Трима души са леко ранени. За съжаление възрастна жена беше убита, написа Синегубов в Telegram. Съпругът ѝД беше наблизо, когато се случи ударът и по чудо не претърпя сериозни наранявания."

Синегубов каза пред медията Suspilne, че спасителните екипи издирват друга изчезнала възрастна жена, която може да е под развалините, останали от удара.

"Четвъртият етаж е разрушен. Това е стара сграда", каза той, цитиран. "Разбираме, че вторият и третият етаж са силно повредени. Цялата част от сградата вече не е годна за обитаване."

Украйна също обвини Русия в удар срещу болница
Обновена

Украйна също обвини Русия в удар срещу болница

Трима души са загинали от руски обстрели в Херсонска област

Анатолий Торяник, заместник-ръководител на спасителните служби в Харков, каза, че сградата е направена от дърво. Той каза, че няма индикации за други жертви.

Припомняме, че вчера Русия и Украйна си размениха обвинения за удари срещу цивилни в украински болници. 

Руските военни са обстреляли областната клинична болница в Херсон, съобщи заместник-председателят на областния съвет Юрий Соболевски в своя канал в "Телеграм". Уточнява се още, че има един пострадал - медицинска сестра.

Русия обвини Украйна за атака срещу болница в Луганск

Русия обвини Украйна за атака срещу болница в Луганск

14 пациенти са загинали, а 24 са ранени

В събота вечерта властите в Луганск обвиниха украинските сили, че са ударили болница в град Новоайдар, при което са загинали 14 пациенти на болницата, а други 24 са били ранени.