Израелската армия е ударила във вторник жилищна сграда в предградие, западно от сирийската столица Дамаск. Това съобщава Mehr.

Има данни за загинали и ранени цивилни при атаката. Четирима са били убити, а 20 други - ранени. 

Противовъздушната отбрана на Сирия е прехванала "враждебни" цели в околностите на Дамаск.

Военни обекти в Сирия са били обект на израелски въздушни удари

Военни обекти в Сирия са били обект на израелски въздушни удари

Напрежението продължава

Сирийската държавна информационна агенция САНА, позовавайки се на военен източник, съобщи в края на миналата седмица, че израелските военновъздушни сили са нанесли въздушни удари в Централна Сирия.

Ударите са причинили "материални загуби", твърдеше САНА.

Проправителственото радио Sham FM твърди, че въздушните удари са били извършени в района на Хомс.

Преди това, при друга атака израелски въздушен удар порази три автомобила, превозващи медицински и хуманитарни материали, в Сирия. Атаката бе извършена в индустриалния град Хомс.

Израел нанася удари срещу свързани с Иран цели в Сирия от години, но ожесточи тези нападения след атаката на 7 октомври миналата година от палестинската въоръжена групировка "Хамас" срещу Южен Израел.

Израел порази три хуманитарни автомобила в Сирия

Израел порази три хуманитарни автомобила в Сирия

Атака срещу град Хомс

Правителството на Ливан съобщи в понеделник, че повече от 400 000 души са избягали през границата със Сирия за по-малко от две седмици заради сраженията между Израел и групировката "Хизбула". 

Очаква се още хора да се насочат към Сирия.

Агенцията на ООН за бежанците (ВКБООН) отбеляза по-рано, че бежанците преминават от страна във война към държава, която е в криза вече 13 години, а това е изключително труден избор.