Полицията в американския град Портланд съобщи за размирици по улиците на града в новогодишната нощ.

"Сбирките на хора в центъра на Портланд прераснаха в безредици. Участниците хвърляха множество запалителни предмети по полицаи и хвърляха факли от търговски клас в сградата на Федералния съд и Правосъдния център", пишат от местната полиция в "Туитър".

Както съобщи местната телевизия KOIN, протестиращите са рисували графити, разбивали витрини и подпалвали. В резултат на това около полунощ полицията е използвала специални средства, включително лютив спрей и гумени куршуми.

Вчера нападения бяха извършени срещу градската администрация, полицейското бюро в Портланд и около десетина други обекти.

Няма задържани.

През лятото, след протестите срещу полицейския произвол, Портланд се превърна в място, където те не утихнаха в продължение на няколко месеца.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува властите в града, които според него не са могли да се справят с вълната от протести и насилие миналото лято, докато градските власти заявиха, че не се нуждаят от федерални агенти, които само добавят напрежение към протестите.

Разполагането на федерални сили там под предлог за защита на федералните сгради се превърна в обект на спорове в обществото и съдебни дела.

Протестиращи горят знамена на САЩ в Портланд

Протестиращи горят знамена на САЩ в Портланд

Бурна следизборна нощ в САЩ