Американски самолети са провели разузнаване по руските граници в Балтийско море и по Черноморското крайбрежие. Това показват данни на мониторинговия сайт PlaneRadar.

Уточнява се, че този следобед патрулен самолет за борба с подводници Boeing P-8A Poseison е излетял от натовската военновъздушна база "Сигонела" в Италия, прелетял е през въздушното пространство на България и е започнал изучаването на Черноморското крайбрежие на Русия на запад от Крим.

Приблизително по същото време самолетът за радиоелектронно разузнаване Boeing RC-135V Rivet Joint е излетял от британска военновъздушна база и няколко часа по-късно е извършил разузнавателен полет близо до границата на руския анклав Калининград.

Напоследък чуждестранни разузнавателни самолети, особено американски, започнаха да се появяват все по-често на руските граници.

През изминалата година руските военновъздушни сили засякоха и съпроводиха над 980 000 летателни апарати. Около три хиляди от тях са били чуждестранни бойни самолети, от които повече от хиляда - разузнавателни самолети.

Разузнавателен самолет на САЩ "слухти" около границите на Крим

Разузнавателен самолет на САЩ "слухти" около границите на Крим

За пореден път