Процентът на одобрение на работата на президента на САЩ Джо Байдън е достигнал най-ниското си ниво от 36% по време на престоя му в Белия дом, съобщи ABC News, позовавайки се на данни, предоставени от Langer Research Associates.

На свой ред 56% от хората имат отрицателно мнение за работата на действащия президент. Останалата част от анкетираните се затрудняват да отговорят.

Освен това според проучване на ABC News, проведено съвместно с Washington Post, 68% от американците смятат, че 80-годишният Байдън е твърде стар, за да се кандидатира за втори мандат.

Докато 44% от анкетираните смятат, че вероятният съперник на Байдън на изборите през 2024 г., 76-годишният бивш президент Доналд Тръмп, е твърде стар.

В същото време, отбелязва ABC News, много от анкетираните отбелязват умствената острота и доброто здраве на Тръмп за възрастта му, докато в случая с Байдън участниците в допитването имат съмнения и по двата въпроса.

Също така според проучването 54% от американците смятат, че Тръмп се е справил отлично с икономическите трудности по време на мандата си.

Байдън се чувства най-опитен за президент на САЩ

Байдън се чувства най-опитен за президент на САЩ

След въпрос за напрдващата му възраст

Такова е мнението на 36% от американците за Байдън.