Голяма част от реакциите на републиканците на речта на Байдън се фокусираха върху имиграцията - потенциална политическа уязвимост за президента.

Това коментира Би Би Си.

Сенаторът от Оклахома Маркуейн Мълин беше сред няколкото законодатели, които написаха, че Байдън е "демонтирал граничната сигурност на президента Тръмп с 94 изпълнителни действия през първите си 100 дни".

Сенатор Марша Блекбърн от Тенеси публикува: "Напомняме: при отворената граница на Байдън свръхдозата фентанил стана водеща причина за смъртта на американците на възраст между 18 и 45 години".

Много от постовете на републиканците се отнасяха до предполагаемото убийство на Лейкън Райли, студентка по медицинска сестра от Джорджия, извършено миналия месец от нелегален имигрант.

Сенаторът от Алабама Томи Тъбървил заяви в пост, адресиран до Байдън: "Лейкън Райли щеше да е жива днес, ако не беше вашата злоупотреба със системата за предсрочно освобождаване [на имигрантите]."

След като конгресменът от Джорджия Марджъри Тейлър Грийн многократно предизвика Байдън да каже името на Лейкън Райли, президентът излезе от сценария по време на речта си, за да признае трагедията.

Байдън: След Рузвелт и аз сега ще събудя Конгреса, че в Европа се води война
Обновена

Байдън: След Рузвелт и аз сега ще събудя Конгреса, че в Европа се води война

Реч на президента за състоянието на съюза

Но изглежда, че е произнесъл погрешно името на жертвата като "Линкълн Райли" - словесен гаф, който бързо бе разпространен от консервативните му критици.