Родителите на Мадлин Маккан се обърнаха към всички, които са дали информация на португалската полиция за изчезването й, да се свържат с тях, предаде Би Би Си.

В едно от публичните си изявления по повод годишнината от изчезването на Мадлин, британците Кейт и Джери Маккан казват, че имат право да знаят всички детайли, с които разполага следствието.

Припомняме, Мадлин изчезна на 3 май миналата година от апартамента, който семейството наело в португалския курорт Алгарве. 

„Измина година и очевидно нямаме напредък по откриването на Мадлин", каза бащата на момиченцето - 39-годишият Джери Маккан.

Семейството е открило телефонна линия за информация по случая - 0845 838 4699.
Те умоляват хората, които разполагат с някаква информация, която би могла да доведе до откриването на детето, да се обадят.

„Това е последният шанс да съберем много информация, която може би просто е потънала в следствието и нямаме достъп до нея", каза още Джери.

„Просто искаме да знаем, че всичко възможно е било направено. Молим хората, ако са дали някаква информация на полицията, молим ви дайте я и на нас", допълни той.

По думите му те разполагат със съвсем малко информация, а все още съществуват „големи празнини".

Законите в Португалия са такива, че полицията няма право да споделя с тях информацията, която е събрана в разследването.

Още в началото на разследването, родителите на Мадлин подеха мощна кампания да накарат хората да им помогнат в издирването на детето

Пред репортери Джери заяви „Днес е ден за Мадлин и ден, в който да кажем, че абсолютно категорично вярваме, че няма доказателства Мадлин да е сериозно пострадала. Със сигурност можем да я открием, ако всеки помогне"

Майката на Мадлин 40-годишната Кейт Маккан обясни защо чувства, че Мадлин е все още жива: „Това е усет. Усещам Мадлин много близо".