Бившият генерален директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин заяви, че през следващите няколко месеца в зоната на така наричаните от Кремъл "специални военни операции в Украйна" ще бъдат доставени най-съвременни руски оръжия.

Както подчерта Рогозин в интервю за РИА "Новости", руските войски трябва да използват най-модерните технологии на бойното поле, които понякога липсват.

"Знам, че ни трябва много време, за да седнем и да караме бързо, така че очакваме, че през следващите няколко месеца руският отбранително-промишлен комплекс ще снабди както руските въоръжени сили, така и съответно милицията на ЛНР и ДНР с оръжейни системи, които ще им позволят да победят", каза бившият ръководител на "Роскосмос".

По-рано Дмитрий Рогозин заяви, че се разработват леки ударни дронове за войските на Донецката и Луганската народна република.

ISW: Зависимостта на Москва от иранско оръжие нараства

ISW: Зависимостта на Москва от иранско оръжие нараства

Руски власти пречат на зърнената сделка и притискат ЗАЕЦ да подпише с "Росатом"

Преди това Рогозин заяви, че е оглавявал инспекционната група от военни съветници "Царски вълци" в зоната на руската агресия в Украйна, която оказва военна и техническа подкрепа на войските на ДНР и ЛНР. Той заяви, че групата позволява на разработчиците да използват своите оръжия и военни комплекси, които досега не са били пускани в производство, по време на руската агресия.

Бившият ръководител на Роскосмос също така заяви, че не се съмнява, че руските въоръжени сили ще победят в конфликта с Украйна.