Общински съветник във Вашингтон е предположил във "Фейсбук", че богатите евреи, които контролират времето, са предизвикали неочаквана снежна буря, съобщава Еврейската телеграфска агенция.

Трейон Уайт-старши, демократ, който представлява осми район в американската столица, е публикувал видео, в което обвинява "Ротшилдови", че контролират климата, за да печелят пари, което Еврейската телеграфна агенция определя като антисемитска конспиративна теория. По-късно Уайт е изтрил видеоклипа.

Във видеото Уайт коментирал: "Човече, тъкмо започна да вали сняг тази сутрин, човече. Трябва да обърнете внимание на този контрол върху климата, човек, тази манипулация на климата. А властите на Вашингтон продължават да говорят, че "ние сме устойчив град". И това е модел, създаден на Ротшилдови, които контролират климата, за да създадат природни бедствия, за да контролират градовете. Бъдете внимателни."

Уайт е заявил пред в. "Вашингтон пост", че видеоклипът "казва каквото казва" и изразил почуда, че неговите коментари са били сметнати за антисемитски. Той изпратил извиненията си на вестника.

"Всеки ден работя усилено в борба срещу расизма и предразсъдъците от всякакъв род. Искам да се извиня на еврейската общност и на всеки, когото към обидил", се посочва в извинението на Трейон Уайт, като се допълва: "Еврейската общност ми беше съюзник в моя стремеж да помагам на хората. Не възнамерявах да бъда антисемит."