През изминалото денонощие руските войски атакуваха 11 украински области, има загинали и ранени, сочи обобщената информация за ситуацията в регионите на регионалните военни администрации на Украйна, цитирана от руската служба на Би Би Си.

В Черниговска област двама души загинаха в резултат на ракетна атака. Разрушен е културният дом, повредени са прозорци на високи и административни сгради.

Кировоградска област беше атакувана от дронове, които бяха свалени от украинската ПВО. Няма жертви. Новгород-Северският район е обстрелван от гранатомети и минохвъргачки.

В Сумска област е имало 29 атаки в граничната зона и 161 експлозии. Обстрелвани са четири населени места.

Трима души са ранени в Днепропетровска област. Областта е атакувана с четири дрона, два са свалени, още два са ударили населено място.

В Запорожка област руските войски са извършили 85 атаки срещу 22 населени места, като са разрушили 30 сгради.

В Харковска област в Купянско направление на артилерийски и минометен обстрел са били подложени населените места Красное Первое, Новоминск, Купянск, Новоосиново и Синковка. Според информацията няма жертви.

В Луганска област са били обстрелвани две села - Невское и Белогоровка. Съобщава се, че руските войски са се опитали да настъпят по цялата фронтова линия, но са били спрени от украинските сили.

В Донецка област руските войски са нанесли 18 удара по десет населени места. Регионалните власти съобщават за шестима загинали, включително две деца, и петима ранени.

Артилерийски удари са регистрирани в Николаевска област, няма жертви.

По Одеска област са изстреляни 7 крилати ракети от различен клас. Има щети. Уточняват се данните за последиците.

В Херсонска област за денонощие са извършени 63 атаки срещу 23 населени места. Нанесени са щети на няколко сгради и един човек е ранен.

ISW: Бунтът на "Вагнер" вероятно е променил баланса на силите в Кремъл

ISW: Бунтът на "Вагнер" вероятно е променил баланса на силите в Кремъл

Арестът на Гиркин е сигнал за репресии над патриоти, критични към Путин