Голям силоз за зърно беше напълно унищожен при руска ракетна атака срещу Днепропетровска област този уикенд, при което е бил ранен един човек, съобщи собственикът на съоръжението Ukrlandfarming късно в неделя и е цитиран от Ройтерс.

Ukrlandfarming е един от най-големите аграрни холдинги в Украйна, който в резултат на руската инвазия през 2022 г. претърпя загуби от около 1 милиард долара към края на 2023 г.

"Вечерта на 9 март 2024 г. врагът нанесе ракетен удар по района на Днепър. 58-годишен мъж, наш служител, беше ранен. Производствените мощности на нашата компания бяха напълно унищожени", се казва в съобщение на компанията.

Анализатори от Киевското училище по икономика (KSE) заявиха, че миналия месец украинският селскостопански сектор е претърпял почти 80 милиарда долара преки и непреки загуби, свързани с инвазията на Русия.

Цифрата включва загуби от 5,8 милиарда долара от унищожаване на оборудване, 1,8 милиарда долара от щети на силози и почти 2 милиарда долара от унищожени селскостопански продукти.

В началото на януари 2023 г. анализаторите оцениха подобни загуби на 38 милиарда долара.

ISW: С награди Кремъл приобщава критичната блогърска общност

ISW: С награди Кремъл приобщава критичната блогърска общност

Москва подготвя изборите за президент с агитация и всякакви средства за легитимация