Руски въздушни удари са поразили 56 украински военни обекти, при което са убити около 160 души, каза говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков. Сред обектите са два командни пункта, 53 "райони за концентрация на жива сила и военна техника", както и хранилище за гориво в близост до село Нова Дмитровка, предава Руската служба на Би Би Си, като уточнява, че тези данни не са проверени от независими източници.

Унищожени са били и 23 бронирани машини, артилерийски оръжия и превозни средства.

Високоточни оръжия в Кременчуг са унищожили "обект с петролни продукти", представляващ петролна рафинерия в Полтавска област, която е бил ударена и по-рано този месец според губернатора на областта.

През нощта високоточни ракети с въздушно изстрелване са поразили три укрепени "места за концентрация на жива сила и военна техника", както и три склада за боеприпаси в районите на Барвенково и Нова Дмитровка в Харковска област.

13 украински безпилотни летателни апарата са били свалени. Зенитно-ракетно-оръжейната система "Панцир-С" е свалила украинска ракета "Точка-У" и 18 снаряда от реактивна система за залпов огън във въздуха над Чернобаевка.

Припомняме, че тази сутрин бе съобщено за пожар на територията на петролна база в Брянск, съобщиха от руското министерство на извънредните ситуации. Брянск се намира на 100 км. от украинската граница.

Също така ТАСС съобщи, че два украински дрона са били свалени в граничещата с Украйна Курска област на Руската федерация, като няма информации за постарадали хора и нанесени материални щети.

Продължава натискът по източния фронт в Украйна

Продължава натискът по източния фронт в Украйна

Въздушна тревога в Лвов

За 55 дни война в Украйна са били убити 215 деца, по последни данни на Главната прокуратура на Украйна. Още 391 деца са били ранени. Най-много децата са засегнати в Донецка, Киевска и Харковска област.

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с ръководителите на Държавния департамент и Пентагона Антъни Блинкън и Лойд Остин.