Говорител на руския президент Дмитрий Песков коментира, че Кремъл възприема негативно призива на лидера на Украйна Петро Порошенко, НАТО да изпрати кораби към Азовско море, съобщава РТ.

"Самият въпрос като постановка насочва към по-нататъшна провокация на напрежение, при продължаване на провокативната линия", обясни Песков.

Порошенко: Путин иска цяла Украйна, за да възстанови империята

Порошенко: Путин иска цяла Украйна, за да възстанови империята

Не вярвайте на лъжите на Путин

Той добави, че в основа на всички такива призиви са избирателните и вътрешните политически интереси на ръководителя на украинската държава.

По-рано в интервю за германския вестник "Билд" Порошенко заяви, че очаква от НАТО да изпрати кораби в района на инцидента в Керченския проток.

Порошенко настоява НАТО да изпрати кораби към Азовско море

Порошенко настоява НАТО да изпрати кораби към Азовско море

Призовава Германия да се замисли какво ще направи Путин, ако не го спрат заедно

Двете най-големи украински пристанища в Азовско море - Бердянск и Мариупол, са под блокадата на Русия, след като на корабите им е забранено да напускат и да влизат в пристанищата, обяви министърът на инфраструктурата на Украйна Володимир Омелян.

Общо 35 кораба са били възпрепятствани да извършат нормални операции и само плавателни съдове, движещи се към руските пристанища на Азовско море, имат разрешение за влизане, посочи той във "Фейсбук".