Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че ще бъде постигнато споразумение за размяна на затворници със САЩ, включващо репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович и ветерана от морската пехота на САЩ Пол Уилън, предаде Ройтерс.

Той обаче подчерта, че САЩ трябва да се вслушат в условията на Русия. Руският държавен глава посочи, че споразуменията трябва да са взаимно приемливи и да устройват двете страни. По думите му Русия поддържа постоянни контакти със Съединените щати по въпроса.

Не е просто, но като цяло ми се струва, че говорим на разбираем език един за друг. Надявам се, че ще намерим решение. Но, повтарям, американската страна трябва да ни изслуша и да вземе подходящо решение, което да устройва руската страна, поясни Владимир Путин.

Припомняме, че Русия арестува московския кореспондент на Wall Street Journal Евън Гершкович по обвинения в шпионаж през март. Ветеранът от морската пехота Пол Уилън пък беше арестуван през 2018 г. по същото обвинение. През 2020 г. бе осъден на 16 години затвор.

Русия пак удължи ареста на американския репортер Еван Гершкович

Русия пак удължи ареста на американския репортер Еван Гершкович

Той ще остане зад решетките до 30 януари 2024 г.