Руският външен министър Сергей Лавров описва екстремистите в Идлиб в Сирия като "гноен абсцес", който трябва да бъде ликвидиран, съобщава "Ройтерс".

След разговори със саудитския си колега в Москва, Лавров коментира, че бойците използват цивилни като човешки щит

Правителството на Башар ал-Асад, подкрепено от Москва, заявява, че има за цел да си върне Идлиб, който се превърна в убежище за цивилни и бунтовници, разселени от други части на Сирия, както и джихадистки сили.

Русия е изпратила няколко фрегати в Средиземно море през Босфора, а Лавров заяви, че Москва е в близък контакт с Турция за положението в Идлиб.

ООН предупреди Асад да не настъпва към Идлиб

ООН предупреди Асад да не настъпва към Идлиб

Има риск от хуманитарна катастрофа...

"Това е последният спор за терористи, които се опитват да спекулират за статута на региона като зона за премахване на ескалация, които се опитват да задържат цивилно население като заложник, като човешки щит и да заложат на волята на онези въоръжени групи, готови да се включат в диалог с правителството. Така че от всички гледни точки, този гноен абсцес трябва да бъде ликвидиран", обясни Лавров.

Лавров също коментира, че Русия е в контакт със Съединените щати за Идлиб и че тече комуникация между въоръжените им сили.

Матис не препоръчва на Турция да купува С-400 от Русия, това пряко засяга САЩ

Матис не препоръчва на Турция да купува С-400 от Русия, това пряко засяга САЩ

САЩ ще държат Иран отговорен за дестабилизиращи действия в Близкия изток