Командирът на американските военни сили в Европа обвини Русия в използването на военната си кампания в Сирия като "възможност за обучение на живо".

Генерал-лейтенант Бен Ходжис изтъкнал, че "игнорирането на цивилните жертви от страна на Русия не е поведение на страна, която иска да бъде третирана като суперсила".

Москва: Елиминирахме 35 хил. терористи при 71 хил. бомбардировки в Сирия

Москва: Елиминирахме 35 хил. терористи при 71 хил. бомбардировки в Сирия

Въздушно-космическите сили на Русия са унищожили над 700

Руският военен министър обяви по-рано днес, че руските военновъздушни сили били ликвидирали 35 хил. терористи в Сирия.

Ала Русия е обвинявана за използването на тежки оръжия в цивилни райони.

Въздушните удари на Русия в Сирия помогнаха на сирийската армия да отвоюва източните части на Алепо. Но това допълнително засили напрежението със Запада, след като тя анексира Крим от Украйна през март 2014 г.

"Това, което виждаме в Сирия, разбира се, е демонстрация на възможности и използване на оръжия, които не са необходими", подчертал ген. Ходжис пред БиБиСи.

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп е известно, че иска по-добри отношения с Москва, но ген. Ходжис заяви, че американските военни напредвали неотклонно с плановете си да засилят присъствието си в Европа.

"Всички признаци сочат, че ние ще продължим нашия ангажимент", посочил той.

Руската армия е най-мощната в света, отсече Путин

Руската армия е най-мощната в света, отсече Путин

Натърти: "По-силни сме от всеки!"

Руският президент Владимир Путин обяви по-рано днес, че руската военна мощ в момента била по-голяма от тази на всеки потенциален враг на Русия.

Руският военен министър Сергей Шойгу обвини НАТО, че е удвоило интензивността на военните си учения, най-вече с фокус върху Русия.