Руските въздушно-космически сили (ВКС) нанесоха пет въздушни удара по складове и тренировъчни лагери на терористи в сирийската провинция Идлиб. Това заяви заместник-началникът на руския Център за помирение на враждуващите страни контраадмирал Вадим Кулит, цитиран от ТАСС.

"Руските въздушно-космически сили извършиха пет въздушни удара по складове и терористични тренировъчни лагери в провинция Идлиб", каза той.

Кулит добави, че в резултат на удар на безпилотен летателен апарат, изстрелян от бойци от околностите на село Халуба в провинция Латакия по позициите на сирийските войски в района на Шейх Мохамед, един сирийски войник е бил убит, а други двама са били ранени.

Заместник-ръководителят на центъра в същото време добави, че през последното денонощие са регистрирани три случая на нарушение на протоколите за деконфликт от страна на проамериканската коалиция, свързани с полети на дронове, които не са съгласувани с руската страна.

"В района на Ал-Танф бяха регистрирани пет нарушения на ден от двойка изтребители Rafale, многоцелеви безпилотен летателен апарат MQ-1C и два модулни безпилотни летателни апарата MQ-9 за разузнаване и нападение на коалицията", добави Кулит.

Загинали и ранени при удари в Северозападна Сирия

Загинали и ранени при удари в Северозападна Сирия

Това се случва два дни след една от най-смъртоносните атаки срещу правителствена цел в страната

Припомняме, че сирийските и руски удари идват дни след една от най-смъртоносните атаки в страната срещу правителствена цел от години. 

Ударът с дрон срещу Военната академия в Хомс в четвъртък уби 89 души, включително 31 жени и пет деца, и рани 277, според данните на Министерството на здравеопазването.

Сирийската армия тогава обвини бунтовниците, които "подкрепени от известни международни сили", са извършили атаката и се закани, че "ще отговори с пълна сила и решителност на тези терористични организации, където и да съществуват".

Никой не пое отговорност за нападението, извършено по време на церемония по дипломиране.

В страната бе обявен тридневен траур в памет на жертвите. 

Русия констатира още нарушения на САЩ над Сирия

Русия констатира още нарушения на САЩ над Сирия

За поредна седмица