В нощта срещу неделя руските окупационни сили са нанесли масиран ракетен удар по Украйна за втори път в рамките на една седмица, съобщава УНИАН.

Противникът е изстрелял ракети от самолет Ту-95МС.

Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили съобщиха за изстрелвания на ракети от нашествениците в района на стартовите линии в Саратовска област на Руската федерация.

Заради атаката в Украйна е обявена мащабна въздушна тревога. След 4 часа обаче в столицата Киев тя е била отменена. 

Полски и съюзнически самолети действат в полското въздушно пространство. Това съобщиха от оперативното командване на полските въоръжени сили.

Руски дронове пак се целят към енергийни обекти в Украйна

Руски дронове пак се целят към енергийни обекти в Украйна

Освен дронове са изстреляни и четири ракети С-300/С-400 по Донецка област.

Преди това бе съобщено за ракетна заплаха в Николаевска, Одеска и Хмелницка област в Южна Украйна.

Руската армия и миналата нощ атакува енергийната инфраструктура на Украйна, на този етап само с дронове. 9 от 12-те пуснати по украинските области дронове бяха свалени от противовъздушната отбрана. Дроновете бяха свалени над Херсонска, Одеска, Днепроетровска и Полтавска област.

Руската армия атакува от нос Чауда, Крим. Освен дронове са изстреляни и четири ракети С-300/С-400 по Донецка област.

Москва засили бомбардирането на Украйна през последните седмици, насочено към енергийната инфраструктура в отговор на смъртоносните украински атаки срещу граничните региони на Русия.

Вследствие на атаките и тази сутрин в Украйна се наложи да се въведе извънредно спиране на тока в някои региони. Президентът Володимир Зеленски нарече руските атаки "енергиен тероризъм", а ООН ги определи като незаконни.

На 29 март, Русия подложи Западна Украйна на мощен удар с ракети "Кинжал".