Руските военни нанесоха нови удари по обекти на незаконни въоръжени групировки, участващи в обстрела на позиции на сирийските правителствени войски. При новите удари бяха поразени подземни убежища на бойци и център за управление на дронове. Това съобщава "Интерфакс", като цитира контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на Руския център за помирение на враждуващите страни в Сирия.

"Руските въздушно-космически сили нанесоха въздушни удари по обекти на незаконни въоръжени формирования, участващи в обстрела на позициите на сирийските правителствени войски. В районите на селищата Флайфел, Баксамта и Ериха в провинция Идлиб са открити подземни убежища на бойци и център за управление на безпилотни войски. бяха ударени летателни апарати", каза Кулит на брифинг в събота.

Според него през последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб са регистрирани шест атаки срещу позиции на сирийските правителствени войски от терористичните групировки Джабхат ан Нусра и Ислямската партия на Туркестан: в провинция Латакия - четири обстрела, в провинция Алепо - два обстрела.

Освен това Кулит каза, че авиацията на коалицията, ръководена от Съединените щати, продължава да създава опасни ситуации в небето на Сирия, летейки в нарушение на Протоколите за деконфликт и в нарушение на сирийското въздушно пространство.

Русия отново удари цели на групировки в Сирия

Русия отново удари цели на групировки в Сирия

Порица и действията на западната коалиция

"През денонощието е регистриран един случай на нарушение на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г. от страна на "коалицията", свързано с полет на безпилотен летателен апарат, който не е съгласуван с руската страна", отбелязва заместник-началник на руския ЦПВС.

"В района на Ал-Танф бяха регистрирани шест нарушения на ден от две двойки изтребители F-16 и два безпилотни летателни апарата MQ-1C на коалицията", подчерта той.

Според него коалицията с подобни действия продължава да създава опасни предпоставки за авиационни инциденти и инциденти, а също така изостря обстановката в сирийското въздушно пространство.

Русия удари бойци, воюващи срещу властите в Сирия

Русия удари бойци, воюващи срещу властите в Сирия

Москва отчете и поредни нарушения на западната коалиция

Припомняме, че след атаките срещу американски бази в Ирак и Сирия, в Близкия изток се изпращат 300 военни.

Войските ще пристигнат от Съединените щати, но няма да бъдат в Израел.