Съединените щати изпращат допълнителни 300 войници в Близкия изток, за да помагат с обезвреждане на взривни боеприпаси и комуникации. Това съобщава във вторник "Ройтерс", като цитира говорителя на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър.

Войските ще пристигнат от Съединените щати, но няма да бъдат в Израел.

"Те са предназначени да подкрепят регионалните усилия за възпиране и допълнително да укрепят способностите ни за защита на силите", каза Райдър.

Лидерът на шиитите в Ирак призова за затваряне на американското посолство

Лидерът на шиитите в Ирак призова за затваряне на американското посолство

Причината - подкрепата на САЩ за Израел в борбата с Хамас

Той добави, че през този месец са били извършено 27 атаки срещу американски войски в Ирак и Сирия.

Припомняме, че два въоръжени безпилотни летателни апарата са били насочени към иракската въздушна база "Айн ал-Асад", където са разположени американските сили и други международни сили в Западен Ирак, каза източник от службите за сигурност и правителствен източник пред "Ройтерс" във вторник.

Атаката в ранните часове на вторник, за която източниците казаха, че не е причинила жертви или щети, е последната от поредица атаки срещу американски войски в Ирак и Сирия, докато напрежението нараства около войната Израел-"Хамас".

Американските и коалиционните войски са били атакувани най-малко 23 пъти с ракети и дронове в Ирак и Сирия от 17 до 30 октомври, според уебсайта на Министерството на отбраната на САЩ, който цитира високопоставен служител на отбраната на САЩ.

Група, наречена "Ислямска съпротива в Ирак", одобри атаката от вторник.

В понеделник четири ракети "Катюша" бяха изстреляни по иракската военновъздушна база "Айн ал Асад", атака, поета от същата група.

САЩ призовават Ирак да преследва нападателите на американските сили
Обновена

САЩ призовават Ирак да преследва нападателите на американските сили

САЩ ще защитават сигурността си, ако Иран нападне

Американската армия атакува миналата седмица свързани с Иран милиции в Сирия.

Според съобщението въздушните удари бяха нанесени по два обекта, използвани от Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран и свързани с него въоръжени милиции.

Ударите на американската бойна авиация бяха отмъщение за нападенията срещу бази, в които са настанени американски войски в Ирак и Сирия от 17 октомври насам.