Руското военно министерство обяви провеждането на голямо тридневно военно учение, в което ще участват 12 000 военнослужещи, 213 пускови съоръжения, стратегическа авиация и кораби. Учението започва утре, уточняват руските медии.

Изстрелване на крилати и балистични ракети, разположени на различни места, ще бъде проведено по време на учението между 15 и 17 октомври, отбелязаха от руското военно ведомство.

Допълва се, че маневрите целят оценка на нивото на военна подготовка на висшия и оперативния състав.

Учението включва оперативни групи от централните органи на руското военно командване, както и формирования и части на Стратегическите ракетни сили, командванията на дългобойната и военно-транспортната авиация. То също така включва формирования и военни части, които имат за цел да подпомагат стратегическите сили за възпиране, както и специални сили за откриване на маневриращ противник.

В допълнение ученията включват летища на дългобойната, военно-транспортната и оперативно-тактическата авиация, както и учебни полигони на военни окръзи, Северния флот и морските тренировъчни бази в Баренцово, Балтийско, Черно, Охотско и Каспийско море.