От 16 март Русия ограничава редовни полети с всички страни от ЕС, с изключение на полетите от Москва до столици и обратно, съобщава ТАСС.

Въздушният трафик с Швейцария и Норвегия също е ограничен, с изключение на полетите до Женева и Осло, съобщава оперативният щаб за предотвратяване и контрол на новата коронавирусна инфекция.

"За да се осигури държавната сигурност, да се защити общественото здраве и да не се разпространи нова коронавирусна инфекция на територията на Русия, оперативният щаб реши временно да ограничи пътническия въздушен трафик от 00:00 ч. На 16 март 2020 г. московско време от територията на Руската федерация на територията на европейските страни членки и обратно, с изключение на редовни полети Москва - столицата на страната - член на Европейския съюз (и обратно), осъществявани през международното летище Шереметиево (терминал F)", се казва в доклада.

Отбелязва се, че редовните полети с Швейцария също са ограничени, с изключение на полетите Москва - Женева и Норвегия, с изключение на полетите Москва - Осло.

СЗО обяви: Европа вече е епицентър на пандемията с коронавируса
Обновена

СЗО обяви: Европа вече е епицентър на пандемията с коронавируса

Вече над 5000 души са починали