Руските въздушно-космически сили са нанесли удари четири бази на бойци в планинските райони на провинция Дейр Ез Зор. Това е съобщил генерал-майор Юрий Попов, заместник-началник на Руския център за помирение на враждуващите страни в Сирия, цитиран от "Интерфакс".

"Руските въздушно-космически сили са ударили четири идентифицирани бази на бойци, които са напуснали зоната Ет-Танф и са се укрили в труднодостъпни райони на планинската верига Ел-Бишри в провинция Дейр Ез Зор", каза Попов.

Той каза, че командването на сирийските въоръжени сили, с подкрепата на руски войски, продължава да провежда разузнавателни и издирвателни операции в планинските и пустинни райони на провинциите Хомс, Ракка и Дейр Ез Зор.

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Според него през последното денонощие в зоната за деескалация в Идлиб са регистрирани две атаки срещу позиции на сирийските правителствени войски от терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" (забранена в Русия) в провинция Идлиб.

Попов каза още, че самолетите на водената от САЩ коалиция продължават да създават опасни ситуации в небето над Сирия.

"През последните 24 часа коалицията е регистрирала осем нарушения на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с руската страна", каза заместник-началникът на Центъра за превенция и контрол на каза Сирийската арабска република.

Освен това, според него, в района на Ат-Танф над последните 24 часа.

Русия отчете още една унищожена база на джихадисти в Сирия

Русия отчете още една унищожена база на джихадисти в Сирия

Отново посочи грешки на западната коалиция

Припомняме, че редовно руски представители съобщават за свои удари срещу джихадисти в Сирия и посочват нарушения на западната коалиция.