Руската авиация е унищожила база на бойци в планинската верига Ал-Амур в Сирия. Това съобщава "Интерфакс", като цитира заместник-началникът на Руския център за помирение на воюващите страни (ЦПВС) в САР генерал-майор Юрий Попов.

"На 1 май удар на руските въздушно-космически сили унищожи една база на бойци, които бяха напуснали зоната Ал-Танф и се криеха в труднодостъпни райони на планинската верига Ал-Амур в провинция Хомс", каза Попов на брифинг в неделя.

Той каза, че авиацията на коалицията, водена от Съединените щати, продължава да създава опасни ситуации в небето на Сирия, летейки в нарушение на Протоколите за деконфликт и в нарушение на сирийското въздушно пространство.

Русия ударила 2 бази на джихадисти в Сирия

Русия ударила 2 бази на джихадисти в Сирия

Отново отчете много нарушения на западната коалиция

"През деня "коалицията" регистрира шест случая на нарушение на Протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с руската страна", каза генерал-майорът.

Попов съобщи, че "в района на Ал-Танф са регистрирани шест нарушения на ден от две двойки изтребители F-15 и двойка щурмови самолети A-10 "Тъндърболт" на "коалицията".

Припомняме, че редовно руски представители съобщават за свои удари срещу джихадисти в Сирия и посочват нарушения на западната коалиция.