Авиацията на коалицията, ръководена от САЩ, продължава да създава опасни ситуации в небето на Сирия. Това съобщава в четвъртък "Интерфакс" като цитира изявление на заместник-началника на Руския център за помирение на враждуващите страни (ЦПВС) в САР капитан 1-ви ранг Олег Игнасюк.

"През деня коалицията регистрира четири случая на нарушение на разпоредбите на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с руската страна", каза Игнасюк на брифинг в четвъртък.

Освен това, според него, в района на Ал-Танф на ден са наблюдавани десет нарушения на правилата за използване на сирийското въздушно пространство от четири двойки изтребители F-15 и двойка коалиционни щурмови самолети A-10.

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на Запада

Като част от изпълнението на разпоредбите на руско-турския "Меморандум за разбирателство", приет на 22 октомври 2019 г., са извършени съвместни руско-турски патрули в провинция Хасака, каза още Игнасюк.

През изминалото денонощие, по думите му, представители на Центъра за извънредни ситуации са провели хуманитарна акция в село Ал-Ис, провинция Алепо, като са раздали 300 хранителни пакета с общо тегло 2,9 тона.

Припомняме, че редовно руски представители съобщават за свои удари срещу джихадисти в Сирия и посочват нарушения на западната коалиция.

Много често случаите са подобни.

Русия отново обвинява Запада за опасни ситуации в небето на Сирия

Русия отново обвинява Запада за опасни ситуации в небето на Сирия

През деня коалицията регистрира седем случая на нарушение