Авиацията на международната антитерористична коалиция, ръководена от САЩ, продължава да създава опасни ситуации в небето на Сирия, извършвайки полети в нарушение на сирийското въздушно пространство.

Това заяви в понеделник контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на руския Център за помирение на воюващите страни, цитиран от "Интерфакс".

"В района на Ал-Танф бяха регистрирани четири нарушения през последните 24 часа от двойка изтребители F-15 и двойка коалиционни щурмови самолети A-10 Thunderbolt", каза Кулит на брифинг в понеделник.

Той също така каза, че "през последните 24 часа в зоната за деескалация в Идлиб са извършени пет атаки срещу позициите на сирийските правителствени войски от забранените в Русия като терористични групировки "Джабхат ан Нусра и "Ислямска партия на Туркестан".   

Регистрирани са, както, следва: в провинция Алепо - един обстрел, в провинция Идлиб - един обстрел, в провинция Латакия - три обстрела.

Русия отново ударила терористи в Сирия

Русия отново ударила терористи в Сирия

Киритикува за пореден път операциите на Запада в страната

Припомняме, че това се случва за пореден път през последните месеци. Москва не пропуска да критикува действията на Запада в Сирия. В същото време и редовно помага на Дамаск с удари срещу неговите врагове в страната.