От руското военно министерство опровергаха изявлението на Пентагона за бомбардировка по сирийската опозиция под Дейр ез Зор. От ведомството отбелязах, че ударите са нанесени само по "Ислямска държава", съобщи ТАСС .

За границите на операцията срещу терористите в този район, САЩ бяха предупредени по-рано по официалните канали, заяви представител на руското ведомство ген.-майор Игор Конашенков.

Руски подводници удариха "Ислямска държава" с крилати ракети

Руски подводници удариха "Ислямска държава" с крилати ракети

Изстреляни са 7 ракети "Калибр"

"При това руските Военно-космически сили нанасят перфектен удар само по разузнавателни цели, потвърдени по няколко канала, които са под контрола на "Ислямска държава". На първо място са поразени целите, от които терористите стрелят срещу сирийските войски", заяви Конашенков.

По-рано от Пентагона съобщиха, че при удар на руските Военно-космически сили в източен Ефрат близо до Дейр ез Зор са пострадали бойци, поддържани от САЩ и техните съюзни отряди на "Сирийските демократически сили".

Конашенков заяви, че за последните няколко дни на източните брегове на Ефрат руските средства за контрол и разузнаване не са засекли нито едно стълкновение на терористи от "Ислямска държава" с въоръжение представители на която и да е "трета страна".

"Затова само представителите на международната коалиция могат да отговорят на военните заповеди на ИДИЛ в източната част на Деир-ез-Зор без борба ", заявиха представителите на международната коалиция.

Представителят на ведомството също заяви, че за избягване на ненужната ескалация, от командването на руската военна група в Сирия по съществуващия канал на връзка предварително е очертал границите на военната операция в Дейр ез Зор на американските си партньори. "В рамките на тази операция се унищожава жива сила, бронетехника и обекти на терористите както на западния, така и на източния бряг на Ефрат", уточни генералът.