Властите в Русия са обявили пред международна организация, създадена за проверка на забрана за ядрени изпитания, че инцидентът при тестове на военните в Северна Русия по-рано този месец, не бил тяхна работа и че предаването на данните за радиацията от нейна страна е изцяло доброволно, съобщава "Ройтерс".

Организацията на Договора за цялостна забрана на ядрените опити (CTBTO) обяви вчера, че две руски мониторингови радиационни станции, които се намират най-близо до мистериозната експлозия, са били изключени дни след взрива, последвани скоро от още две, подхранвайки подозренията, че Русия се опитва да ги манипулира.

Скрили от лекарите в Архангелск, че им водят облъчени с радиация

Скрили от лекарите в Архангелск, че им водят облъчени с радиация

След взирва на полигона Ньонокса...

Руската държавна ядрена корпорация "Росатом" призна, че ядрени работници са загинали при експлозията на 8 август, възникнала по време на изпитание на ракетен двигател близо до Бяло море в далечния север на Русия.

Руската агенция "Интерфакс" цитира заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков, според когото предаването на данни от страната му от радиационни станции към CTBTO било доброволно и че инцидентът от 8 август не бил въпрос, с който CTBTO трябвало да се занимава.

„Новая газета“: Жертвите в Архангелск са 7, властите крият информация

„Новая газета“: Жертвите в Архангелск са 7, властите крият информация

Неуспешен опит с ракета "Буревестник"...