Русия потвърди за смъртта на още един свой висш военен в Украйна.

Заместник-командирът на Черноморския флот Андрей Палий е убит в боевете за Мариупол.

"Заместник-командирът на Черноморския флот, капитан първи ранг Андрей Палий, е загинал в боевете за освобождаването на Мариупол от нацистите", съобщи севастополският сенатор Екатерина Алтабаева, цитирана от агенция "Новости".

Андрей Палий е завършил Киевското висше военноморско политическо училище, през 1993 г. отива да служи в Северния флот. Ветеран от бойните действия в Сирия, като до края на 2020 г. - заместник-командир на руските въоръжени сили в Сирия.

Украинските сили съобщиха още вчера за смъртта и на този висш военен, но до този момент нямаше официално потвърждение от страна на Руската федерация.

Припомняме, че в ежедневната сутрешна сводка на Министерство на отбраната на Руския, се дават подробни данни за ударените цели в Украйна. В последната седмица говорителят на руската Министерство на отбраната престана да дава и подробни данни за убитите противници, както правеше през първите две седмици на военната операция.

Министерство на отбраната предостави данни за убитите руснаци в Украйна само един единствен път - на 2 март. От тогава данни не са давани.

Русия съобщава за ликвидирани чужди наемници в база край Житомир

Русия съобщава за ликвидирани чужди наемници в база край Житомир

Предупреждава, че полкът "Азов" готви терористични атаки в Лвов