Русия набира сирийци, опитни в градските битки, за да се бият в Украйна. Това става на подготовката на Москва за интензивни улични битки в стремежа си да завземе големи украински градове, съобщиха американски служители пред в. "Уолстрийт джърнъл".

Служители на разузнаването отказаха да кажат на изданието колко бойци са се съгласили да се включат във войната, но казаха, че някои вече са пътували до Русия и се подготвят да бъдат разположени в Украйна.

Великобритания: Минимално настъпление на руската армия

Великобритания: Минимално настъпление на руската армия

Франция: Украйна има шансове да победи

В сирийския град Дейр Еззор Русия е предложила на доброволци от страната заплати между 200 и 300 долара, "за да отидат в Украйна и да работят като охрана" за срок от шест месеца.

Твърди се, че официалните лица в Москва вярват, че разполагането на бойци, закалени от над десетилетие градска война в Гражданската война в Сирия, може да добави свежа кръв при превземане на ключови украински градове, включително столицата Киев.

Съобщава се, че израелски военни ветерани се появяват, за да се бият за Украйна.

US генерал: Скептичен съм, че Путин ще превземе Киев

US генерал: Скептичен съм, че Путин ще превземе Киев

Руснаците изпитват трудности с логистиката, посочи Дейвид Петреъс

Ветерани от Острова също се организират в подкрепа на украинската армия. От Форин офис вече изразиха опасения, че подобни стъпки могат да се тълкуват от Кремъл като въвличане на Великобритания във войната в Украйна.

Над 20 000 чужденци искат да се бият за Украйна

Над 20 000 чужденци искат да се бият за Украйна

Кулеба заяви, че доброволци от 52 държави