Кремъл обяви, че евентуалното оттегляне на САЩ от ядреното споразумение с Иран би имало вредни последици.

Ще има "неизбежни вредни последици от каквито и да е действия за нарушаване на тези споразумения". Това предупреди пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Нетаняху: Иран безсрамно е укрил разработки на ядрено оръжие

Нетаняху: Иран безсрамно е укрил разработки на ядрено оръжие

Израелските спецслужби разполагат с "половин тон материали"...

По-рано американският в. "Ню Йорк таймс" информира, че европейски дипломати предвиждат, че Тръмп ще се оттегли от споразумението. От своя страна Иран обяви, че ще остане в споразумението, дори ако Тръмп се изтегли, дотогава, докогато ЕС, Русия и Китай останат ангажирани с него.

Тръмп ще обяви решението си относно ядрената сделка с Иран в 21 часа българско време тази вечер.

Тръмп обявява днес позицията си за Иран

Тръмп обявява днес позицията си за Иран

Дали ще изтегли страната от ядреното споразумение

Европейските сили работят усърдно през последните няколко месеца в опит да убедят Тръмп да остане в сделката.

През миналата седмица израелският премиер Бенямин Нетаняху разкри документи, които според него доказват, че Иран е лъгал света за ядрената си програма в продължение на години. По думите му "ядреното споразумение се основава на лъжи, основаващи се на лъжите на Иран".

Нетаняху е долен лъжец, нападна Иран

Нетаняху е долен лъжец, нападна Иран

Нетаняху и прословутият ционистки режим, който е убиец на деца

Шефът на Иранската централна банка от своя страна коментира, че излизането на САЩ от споразумението няма да се отрази на иранската икономика.

"Подготвени сме за всички сценарии. Ако Америка се изтегли от споразумението, нашата икономика няма да бъде засегната", изтъкна Валиоллах Сейф по държавната телевизия.

Ядреното споразумение между Иран и шестте световни сили (САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Китай и Русия) беше сключено през 2015 г. Съгласно сделката, Иран се задължава да преустанови ядрената си програма в замяна на отмяна на повечето от наложените санкции срещу Ислямската република.