Кремъл обяви, че руските власти няма да обърнат внимание на американските призиви за освобождаването на антиправителствените демонстранти, които бяха задържани в понеделник по време на протести, организирани от опозиционния лидер Алексей Навални, съобщава "Ройтерс".

"Ние не сме съгласни, когато въпросът е поставен по този начин. Това не е видът призиви, в които трябва да се вслушваме", подчерта говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на конферентен разговор с журналисти.

ЕС поиска свобода в Русия

ЕС поиска свобода в Русия

Брюксел осъди задържането

САЩ осъдиха крутите мерки на Русия срещу протестиращите против корупцията, призовавайки Москва да освободи "мирните" демонстранти, задържани от полицията.

По думите на Песков, властите не са действали срещу протестиращите, които са се разбрали предварително за техните действия.

"Що се отнася до онези, които се отдадоха на провокационни действия, нарушавайки закона, в този случай властите предприеха действия срещу тях в пълно съответствие със закона", допълни Песков.

В Сената на САЩ се разбраха за нови санкции срещу Русия

В Сената на САЩ се разбраха за нови санкции срещу Русия

Разбраха се сенатори от иначе съперничещите си Републиканска и Демократическа партия

Той също така изтъкна, че Русия гледа негативно на споразумението, постигнато в Сената на САЩ за разширяване на санкциите срещу Русия.

Американски сенатори постигнаха споразумение за законодателство, налагащо нови санкции срещу Русия, включително разпоредба, която би попречила на Белия дом да облекчи, да спре действието или да отмени санкциите без одобрението на Конгреса.