Украйна получи тази година с 1 милиард долара повече от помощта за Афганистан. Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя на заседание на Съвета за сигурност, съобщава ТАСС.

Небензя нарече Украйна "лидер в привличане вниманието на донорите".

Според него тази година Киев е получил 1,83 милиарда долара хуманитарна помощ само от ООН."

Това е с 300 милиона долара повече, отколкото за подкрепа на изстрадалото население на Сирия. Това е с 1 милиард долара повече от помощта за обикновените хора в Афганистан, които имат напълно преживя "експериментална демократизация" на САЩ и НАТО".

Небензя: Участието на Запада в конфликта срещу Русия нараства

Небензя: Участието на Запада в конфликта срещу Русия нараства

Повдигна въпроса за газопровода "Северен поток"

"Много от тези хора, както знаем, сега в отчаяние се съгласяват да продават органи, а някои семейства продават деца, за да намерят средства да изхранват останалата част от семейството. Но някои от нашите колеги не обичат да говорят за това. Особено бих искал да подчертая ситуацията в африканските държави, чието самостоятелно икономическо и селскостопанско развитие в продължение на десетилетия умишлено се ограничава до бившите метрополии, към които се добавят неоколониални инструменти, което само изостря зависимостта на споменатите държави.", заяви той.