Руските сили превзеха украинска крепост северозападно от град Артьомовск, известен преди като Бахмут, съобщава РИА Новости.

По информация на Министерството на отбраната на Русия парашутисти са извършили разузнаване по въздух на района, като са идентифицирали украинските войски и са нанесли артилерийски удар по укреплението.

След това руските сили са предприели настърление към украинските позиции, "прочиствайки" крепостта с оръжеен огън и ръчни гранати.

Министерството не предостави подробна информация за броя на украинските жертви.

За отбелязване е, че официалната държавна агенция ТАСС не споменава нищо за успех на руската армия в направлението Бахмут - градът, който бе превзет преди година след половингодишна обсада и то основно с усилията на ЧВК "Вагнер". Същото се отнася и за "Интерфакс" и РБК, които също не обръщат никакво внимание на съобщението на Министерството на отбраната от тази сутрин.

В официалното съобщение на МО се описва в детайли последователността на действията на руския батальон "Майор Виктор Омелков", като при атаката са използвани и Су-34, отделно съобщават от МО, но в другата част за новини от този род войски.

Руските сили продължават атаките, предназначени да разширят контрола около Бахмут в Източна Украйна, който Мовска превзе през май 2023 г.

Русия атакува в Бахмутското направление

Русия атакува в Бахмутското направление

Кремъл иска да окупира и Часов Яр