През уикенда руските сили обстрелваха Източна Украйна, като убиха 10 цивилни, включително едно дете, и раниха 11 души в района на Харков, съобщиха украински официални лица, цитирани от АП.

"Руската армия продължава да води война срещу цивилното население поради липсата на победи на фронта", написа в неделя в Telegram Олег Синегубов, губернатор на Харковска област.

Руската офанзива в Донбас започна, на фокус е Изюм

Руската офанзива в Донбас започна, на фокус е Изюм

Очаквате се подкрепления

Според Украйна Русия събира сили в източната част на страната за голямо нападение, след като не е успяла да превземе нито един голям град, откакто започна инвазията си през февруари. Украинските лидери призоваха цивилното население да бяга, тъй като Русия засилва нападението си в източната част на страната, но десетки хиляди не успяха да се евакуират.

Заместник министър-председателят на Украйна Ирина Верешчук заяви, че в неделя чрез хуманитарни коридори са били евакуирани 2824 души, включително 213 от Мариупол, който е под обсада от седмици.

Зеленски: Санкциите няма да спрат новата кървава офанзива на Путин в Донбас

Зеленски: Санкциите няма да спрат новата кървава офанзива на Путин в Донбас

Трябва да се ограничи потока от долари към Русия

Жителите на обсадената Луганска област ще могат да се евакуират с девет влака, подготвени за цивилни граждани, съобщи губернаторът на областта Серхий Гайдай в Telegram.