Сергей Денисенко, който беше задържан по подозрение в убийството на бившия командир на подводницата "Краснодар" Станислав Ржицки, се призна за виновен по време на разпит, съобщи Би Би Си, цитирайки Следствения комитет на Русия (СКР).

Според изявлението на СКР, показанията на Денисенко са проверени на местопрестъплението. В четвъртък следствието ще сезира съда с искане за задържането му.

Станислав Ржицки, който доскоро е работил като заместник-началник на отдела за мобилизационна работа на администрацията на Краснодар, е убит на 10 юли. Медиите съобщават, че Ржицки е бил прострелян по време на джогинг рано сутринта.

Във вторник вечерта стана известно, че в Краснодарския край следователите на СКР заедно със служители на ФСБ и Министерството на вътрешните работи, са задържали мъж, който е бил "проверен за участие в убийството" на Ржицки. Мъжът е бил задържан в апартамент под наем в Туапсе.

По-късно Следственият комитет публикува видео от задържането на заподозрения. Според агенцията при ареста у Денисенко е намерен пистолет със заглушител, от който, както предполагат следователите, е извършено убийството на Ржицки. От ведомството не съобщават други подробности.

На кадрите, публикувани от ICR, се вижда, че заподозреният е само по бельо, а оръжието, за което разследващите споменават, е показано разглобено.

Руски генерал е убит в Украйна с ракета Storm Shadow

Руски генерал е убит в Украйна с ракета Storm Shadow

Информация от руски Tелеграм канали