Кремъл коментира, че информацията на американското издание "Ню Йорк таймс", което се позовава на източници, според които САЩ са внедрили потенциално подривни елементи в електропреносната мрежа на Русия, показвала, че на теория кибервойна е възможна, съобщава "Ройтерс".

"Ню Йорк таймс" в събота публикува статия, в която са цитирани настоящи и бивши неназовани американски правителствени служители, говорещи за внедряването на американски компютърен код в електропреносната мрежа на Русия и други цели като класифициран придружител на по-публично обсъждани действия, насочени към дезинформационните и хакерски групи на Москва около междинните избори в САЩ през ноември 2018 г.

Запитан за информацията, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира: "...Без съмнение тази информация показва хипотетична възможност... всички признаци за кибервойна и военни кибердействия срещу Руската федерация."

Песков заяви, че неназовани стратегически части на руската икономика множество пъти са претърпявали чуждестранни кибератаки множество пъти в миналото и че руските власти непрекъснато работели, за да се опитат да предпазят икономиката и онова, което той нарече чувствителни части за нейната сигурност.