Руското министерство на отбраната съобщи за поредна нощна атака с безпилотни летателни апарати (БПЛА) в четири области на страната.Тази информация е разпространена от руската служба на Би Би Си.

"Дежурните системи за противовъздушна отбрана унищожиха един БПЛА над територията на Брянска област, друг БПЛА беше унищожен над територията на Белгородска област, четири БПЛА бяха унищожени над територията на Краснодарския край и шест БПЛА бяха унищожени и прехванати над територията на Орловска област", ​​се казва в изявление на министерството.

Губернаторът на Орловска област, Андрей Кличков, съобщи през нощта за атака с дронове и един загинал в град Ливни - шофьор на противопожарен автомобил, пристигнал на повикване, след като дрон се разби в бензиностанция. Според губернатора, "докато са работили на територията на бензиностанцията, друг дрон е ударил обекта

Губернаторът на Брянска област, Александър Богомаз, съобщи сутринта, че са свалени два безпилотни летателни апарата - един повече от отчета на Министерството на отбраната.

В телеграм каналите на губернаторите на Белгородска област и Краснодарски край няма съобщения за нощни атаки с дронове. Губернаторът на Белгород, Вячеслав Гладков, написа за обстрел на граничния Шебекински градски район.

По-късно ръководителят на Краснодарския край Вениамин Кондратиев заяви, че украинските военни са се опитали да атакуват цивилни цели в черноморския град Геленджик с помощта на дронове.

"Всички БПЛА бяха потиснати от силите за ПВО. В село Криница отломки от един от тях повредиха недовършена сграда. В село Джанхот дрон е паднал върху дърветата и предизвикал пожар, който е потушен. По предварителна информация няма пострадали", каза той в телеграма.

Украинската страна не коментира тези твърдения и Би Би Си не може да ги потвърди независимо.

ISW: Русия трупа сили в района на Харков

ISW: Русия трупа сили в района на Харков

Кремъл продължава да наема бойци от "Вагнер"