Руските сили са превзели още едно село - Кирово - в района на Донецка област. За това съобщават от Министерството на отбраната, предаде "Ройтерс".

От своя страна украинската противовъздушна отбрана каза, че е свалила 25 от 52 дрона, изстреляни от Русия по време на нощните атаки срещу осем региона в страната.

В изявление в Telegram се казва, че 25 дрона Шахед са паднали сами, а други три са летели Русия и Беларус. Няма съобщения за пострадали при атаките или за нанесени големи щети.

Киев три пъти под въздушна тревога тази нощ

Киев три пъти под въздушна тревога тази нощ

Всички дронове над столицата са свалени

Руски безпилотни самолети са свалени и в Полтавска, Черкаска, Кировоградска и Днепропетровска области в Централна Украйна, в Черниговска и Сумска области на север и Николаевска област на юг. Няколко пъти през нощта са прозвучали въздушни тревоги, като хората са насочени към убежища.

В Киев, където тревогите продължиха около четири часа, това беше четвъртата атака с дрон тази седмица, казаха официални лица. Всички дронове, насочени към града, са свалени и не се съобщава за големи щети, казаха местните власти в Киев.

Властите в района на град Черкаси казаха, че отломките от дроновете са повредили няколко къщи.

Според украинската авиация Руските сили също са изстреляли и пет ракети по време на атаката, но е дала подробности.

Припомняме, че при руски удар по Харко сериозно пострада многоетажен жилищен блок, шест души са загинали пряко от атака, сред тях и 14-годишно момиче. 92 души са ранените с травми в различна степен на тежест, от тях 21 са деца.

Расте броят на жертвите и ранените от руския ракетен удар по Харков
Обновена

Расте броят на жертвите и ранените от руския ракетен удар по Харков

Най-малко седем са загинали, а 77 са ранени