Русия не вярва, че новата стратегия на американския президент Доналд Тръмп за Афганистан ще доведе до значителни положителни промени в раздираната от конфликт страна. Това обяви неназован източник от външното министерство на Русия, цитиран от руски медии.

Вчера Тръмп ангажира САЩ с конфликта в Афганистан, като с това ревизира курса от обещанията си по време на предизборната кампания и сигнализира, че ще изпрати още войници в най-дългата война на САЩ в "битка за победа".

Тръмп изпраща още 4000 военни в Афганистан
Обновена

Тръмп изпраща още 4000 военни в Афганистан

Президентът на САЩ одобри новата стратегия...

Тръмп одобри новата стратегия на Белия дом за Афганистан. Предвижда се в Афганистан да бъдат изпратени още 4000 американски военни.

САЩ ще продължат да подкрепят правителството и армията на Афганистан.

Тръмп подчерта, че от интерес за САЩ е да бъде предотвратено създаването на убежища в Афганистан и Пакистан, които биха дали възможност на терористите да заплашват Америка, както и да се предотврати попадането на ядрено оръжие в ръцете на терористите.

Той каза също, че САЩ ще засилят санкциите и другите икономически и правни мерки срещу военизираните групировки, за да им се попречи да изнасят тероризъм.

Към момента в Афганистан има около 8400 американски военни и около 5000 от други партньорски държави от НАТО.