Президентът на Венецуела Никола Мадуро има основание да се тревожи за живота си, заяви говорителят на руското външно министерство, съобщава "Анадолу".

"Що се отнася до изявлението на венецуелския президент Никола Мадуро, че той е загрижен за собствената си сигурност, как може да не бъде, когато представителите на правоохранителните органи в САЩ официално и пряко заявят, че той трябва да бъде заменен, че не признават нито неговите президентския имунитет или статута му", коментира Мария Захарова на пресконференция.

Според Захарова опасността от военна намеса във Венецуела остава в сила и ако се случи, това ще доведе до хуманитарна и миграционна криза.

Мадуро: Тръмп нареди на правителството и мафията в Колумбия да ме убият

Мадуро: Тръмп нареди на правителството и мафията в Колумбия да ме убият

Нови щрихи към дългогодишния конфликт между Венецуела и САЩ

Тя каза също, че новите санкции срещу петролния сектор на страната могат да доведат до екологична катастрофа, тъй като е невъзможно да се спре производството на нефт в рамките на 24 часа.

Миналата седмица Гуайдо, лидерът на ръководеното от опозицията Национално събрание на Венецуела, се самообяви за президент, стъпка, която веднага получи подкрепата на американския президент Доналд Тръмп, Канада и повечето латиноамерикански държави.

Президентът на Венецуела Никола Мадуро отговори, прекъсвайки дипломатическите отношения с Вашингтон и обвини САЩ в организирането на преврат срещу неговото правителство.

Европарламентът призна Гуайдо за президент на Венецуела

Европарламентът призна Гуайдо за президент на Венецуела

Призовава страните членки да признаят опозиционния лидер Хуан Гуайдо