Назначеният от Русия глава на Севастопол Михаил Развожаев съобщи в Telegram, че над града са били свалени няколко въздушни цели, включително ракети и дронове. Отломки от ракета са паднали в един район на града, а горящи отломки от дрон - в друг. Развожаев уточни, че информацията за пострадалите се проверява.

Новинарският Telegram канал "ЧП Симферополь" съобщи за чути взривове в Симферопол, а също така имаше доклади за взривове в района на Евпатория и вероятно авиобазата в Саки, които са разположени на 45-50 км от Симферопол и на 60 км от Севастопол.

След атаките в различни райони на Крим, украинската армия е изстреляла дронове по цели в Курска област на Русия. Губернаторът на областта Алексей Смирнов обяви опасност от атаки на дронове, като се съобщава за свалени два дрона. Новинарският канал "Курский Бомондъ" съобщи за експлозия в Курск.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за атаки с дронове в град Шебекино и село Ржевка. В Шебекино мъж е ранен след атака на дрон-камикадзе по жилищен блок, а в Ржевка дрон е атакувал частен дом, причинявайки наранявания на мъж и щети на имота.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че през изминалата нощ са били унищожени два украински БПЛА от самолетен тип над Курска област и четири дрона над Краснодарския край.

ISW: Руските сили продължават да напредват неотклонно към Покровск

ISW: Руските сили продължават да напредват неотклонно към Покровск

По всичко личи, че руските сили се възползват от закъснялата военна помощ от Запада