Руската система за противовъздушна отбрана е свалила в събота няколко безпилотни летателни апарати над Шебекински район на Белгородска област.  Това е станало около 15:00 и 18: 30 часа българско време.

Това са съобщили областният управител Вячеслав Гладков в събота в своя канал в Telegram руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС и "Интерфакс".

"В градския район Шебекински нашата система за противовъздушна отбрана е работила - БПЛА от авиационен тип е свален в района на село Батрацкая дача. Оперативните служби изясняват информацията за последствията на земята", пише той.

По предварителни данни няма пострадали и щети.

Загинали и ранени при атаки с дронове над Белгородска област

Загинали и ранени при атаки с дронове над Белгородска област

Сред пострадлите има и деца

По-късно беше съобщено за поне още 2 свалени дрона. 

Припомняме, че от началото на годината градът и областта често са обстрелвани. 

Често при атаките има жертви и ранени. 

Два дрона са били свалени и над Финския залив вечерта, съобщиха оперативните служби за ТАСС. "Два дрона бяха свалени и паднаха във водата", каза източникът на агенцията. Както съобщи губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко, системите за ПВО са работили в Ломоносовския район на региона. Поразени са въздушни цели над Финския залив. В резултат на инцидента няма пострадали и щети.

Русия е готова да предаде на Украйна телата на жертвите от разбилия се военен самолет Ил-76 в края на януари в Белгородска област. Това заяви по-рано тази седмица руският служител по правата на човека Татяна Москалкова. Тя посочи, че поддържа връзка с украински официални лица по темата.

Москва и Киев си отправиха взаимни обвинения за сваления самолет, на борда на който имаше 74 души, повечето от които украински военнопленници.

Русия предава на Украйна телата на жертвите от сваления Ил-76
Обновена

Русия предава на Украйна телата на жертвите от сваления Ил-76

Самолетът с над 70 души на борда, бе свален през януари в Белгородска област

Украйна нито потвърди, нито отрече, че е свалила самолета и оспори информацията на Москва за това кой е бил на борда и какво се е случило.